Brownie










Hozzávalók


4 tojás
300g cukor
200g vaj
200g étcsokoládé
150g liszt
fél kiskanál só
Fél kiskanál őrölt kávé
csipet csili
50g kakaópor
negyed teáskanál sütőpor

Elkészítése


Elkészítései idő: nettó 25 perc, bruttó 35 perc

A tojásokat és a cukrot egy tálba teszem, habosra keverem. Eközben a csokit és a vajat gőz fölött megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, csilivel, kakaóporral, sóval kávéval. Ha a csoki-vaj keverék megolvadt, hozzáöntöm a tojásos cukrot és a lisztet. Elkeverem, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjak. Tepsibe sütőpapírt teszek, arra öntöm. 

A tepsi mérete akkor jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagra terül szét. 175 fokos sütőben kb. 23 pecig (+/- 3 perc) sütöm.

Tiramisu :

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.

Esetünkben , megsütjük a bownie-t majd megkenjük krémmel , majd lerakunk egy réteg babapiskótát, és innentől úgy készítjük el mintha simán tiramisut csinálnánk amíg el nem fogy az össze hozzávaló.
Kakaóporral megszórjuk majd hűtőbe tesszük !



Forrás itt található: