Drágám, te mire gondoltál, amikor azt kérdezted ...
Evian -Babák tánca! Kihagyhatatlan!
Gangnam Style baba tánc! Tök aranyos! Érdemes megnézni!
Így nyugtatja meg a cica a síró kisbabát! Nagyon aranyos videó
Cica, aki nagyon szereti a kisbabát! Nagyon aranyos videó!
Ilyen jópofa és vicces fagyiárust még nem láttál! Nézd meg nagyon tuti!
Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül recept
Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül recept
elkészítés
A megmosott, előkészített paradicsomokat éles késsel az aljuknál keresztben kicsit bevágjuk, majd lobogó forró vízbe tesszük. (Ettől nagyon könnyen le tudjuk húzni majd a héjukat.) Kb. 1 percig benn hagyjuk, majd kivesszük a vízből, és meghámozzuk. A csumájukat is kivágjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A levét is meghagyjuk!
Az előkészített, nagyon gondosan kimosott csavaros tetejű üvegekbe rakjuk a levével együtt, és jól lezárjuk.
Egy nagyobb méretű lábas aljára egy konyharuhát teszünk (emiatt majd nem zörögnek, táncolnak az üvegek), és beletesszük a megtöltött üvegeket.
Annyi langyos vizet engedünk a lábasba, hogy az üvegek "nyakáig" érjen, és feltesszük melegedni. Figyeljük, mikor kezdene forrni a víz, azonnal vegyük vissza, mert csak éppen gyöngyöznie szabad. Így hagyjuk kb. 15 percet.
Kivesszük a vízből, és száraz dunsztba ( takarók, paplanok közé) tesszük. Ott hagyjuk kihűlni kb. 2 napig.
Mákosguba torta - madártejkrémmel recept
Miért készítenénk csoki- vagy gyümölcstortát, ha mákos gubásat is lehet? Mariann megosztott velünk ehhez egy receptet!
A mákos guba hozzávalói:
12 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mk őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola (elhagyható)
A krém hozzávalói:
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 tk vaníliaesszencia)
8 dkg cukor (vagy fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor (vagy por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
egy kevés mák
Elkészítés:
Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal.
Elkészítése itt található:
Tésztát tekert az alufólia köré, majd elkészítette a világ legfinomabb és legkülönlegesebb receptjét!
7 tésztát teker z alufóliára
Ha szereted a hasad, imádod a különlegességeket, akkor készitsd el ezt a kreatív recepatet, amely meghódította az internetet és világszerte imádják! A tésztához szükséges hozzávalók: 450 g liszt 1 kanál cukor 1 kanál só 3 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál élesztő 2 kanál tejpor és egy kis meleg tej |
Elkészítése és a videó itt található:
Málnahabos kocka
4 tojás, 23 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 8 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-3 evőkanál méz, 1 teáskanál zselatin, 50 dkg málna, 5 dkg fehér csokoládé, mentalevél |
Elkészítése itt található:
Kókuszos kocka
Hozzávalók a piskótához:
20 dkg cukor,
2 tojás,
3 evőkanál méz,
12,5 dkg margarin,
40 dkg liszt,
4 dl tej,
1 teáskanál szódabikarbóna;
a kakaós mázhoz:
12,5 dkg margarin,
20 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
2 dl tej,
1 teáskanál rom;
a hempergetéshez:
20 dkg kókuszreszelék.
|
Elkészítése itt található:
Csokoládés tiramisu
18 db babapiskóta, 2 dl kávé, 3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 10 g zselatin, 3 dkg csokoládéforgács; a díszítéshez: 1 dl tejszín, 1 dkg csokoládéforgács |
Elkészítése itt található:
Kávés szelet
4 tojás, 12 dkg cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó; a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál instant kávépor, 5 dkg csokoládé dara, 2 banán, 10 g zselatin |
Elkészítése itt található:
Savanyú káposztás ganca
Hozzávalók:
30 dkg vékonyra gyalult savanyú káposzta,
50 dkg krumpli,
20 dkg liszt,
20 dkg húsos szalonna,
1 hagyma,
2 evőkanál olaj,
só,
fűszerpaprika;
a tálaláshoz:
2 dl tejföl
|
Elkészítése itt található:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)