Hát persze, hogy szeretlek drága ..

-->

És ne viggy engem kisértésbe


Drágám, te mire gondoltál, amikor azt kérdezted ...


Na fejezd be a hülyeségeket és vidd vissza az ernyőt a fogasra



-->

Bárcsak igaz lenne!


Hogyan készül a hotdog, avagy a virsli - Lehet, SOHA többé nem fogod megenni!




Evian -Babák tánca! Kihagyhatatlan!



Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Gangnam Style baba tánc! Tök aranyos! Érdemes megnézni!




Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Így nyugtatja meg a cica a síró kisbabát! Nagyon aranyos videó




Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Cica, aki nagyon szereti a kisbabát! Nagyon aranyos videó!



Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Leesett a feje a srácnak a tánc közben, aki egyben szuper táncos!



Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Ilyen jópofa és vicces fagyiárust még nem láttál! Nézd meg nagyon tuti!




Ha tetszett a videó, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül recept


Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül recept

elkészítés

A megmosott, előkészített paradicsomokat éles késsel az aljuknál keresztben kicsit bevágjuk, majd lobogó forró vízbe tesszük. (Ettől nagyon könnyen le tudjuk húzni majd a héjukat.) Kb. 1 percig benn hagyjuk, majd kivesszük a vízből, és meghámozzuk. A csumájukat  is kivágjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A levét is meghagyjuk! 

Az előkészített, nagyon gondosan kimosott csavaros tetejű üvegekbe rakjuk a levével együtt, és jól lezárjuk.

Egy nagyobb méretű lábas aljára egy konyharuhát teszünk (emiatt majd nem zörögnek, táncolnak az üvegek), és beletesszük a megtöltött üvegeket.
Annyi langyos vizet engedünk a lábasba, hogy az üvegek "nyakáig" érjen, és feltesszük melegedni. Figyeljük, mikor kezdene forrni  a víz, azonnal vegyük vissza, mert csak éppen gyöngyöznie szabad. Így hagyjuk kb. 15 percet. 

Kivesszük a vízből, és száraz dunsztba ( takarók, paplanok közé) tesszük. Ott hagyjuk kihűlni kb. 2 napig. 



Mákosguba torta - madártejkrémmel recept









Miért készítenénk csoki- vagy gyümölcstortát, ha mákos gubásat is lehet? Mariann megosztott velünk ehhez egy receptet!
A mákos guba hozzávalói:
12 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mk őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola (elhagyható)
A krém hozzávalói:
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 tk vaníliaesszencia)
8 dkg cukor (vagy fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor (vagy por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
egy kevés mák

Elkészítés:
Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal.



Elkészítése itt található:

Tésztát tekert az alufólia köré, majd elkészítette a világ legfinomabb és legkülönlegesebb receptjét!









7  tésztát teker z alufóliára
Ha szereted a hasad, imádod a különlegességeket, akkor készitsd el ezt a kreatív recepatet, amely meghódította az internetet és világszerte imádják!

A tésztához szükséges hozzávalók:
450 g liszt
1 kanál cukor
1 kanál só
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál élesztő
2 kanál tejpor
és egy kis meleg tej

Elkészítése és a videó itt található:

Málnahabos kocka







 Hozzávalók:

4 tojás,
23 dkg cukor,
30 dkg liszt,
 4 dkg kakaó,
3 dl kefir,
 1 dl olaj,
 1 teáskanál reszelt citromhéj,
 1 tasak sütőpor,
2 tasak vaníliás pudingpor,
8 dkg cukor,
8 dl tej,
 4 dl habtejszín,
2-3 evőkanál méz,
1 teáskanál zselatin,
 50 dkg málna,
 5 dkg fehér csokoládé,
mentalevél





Kókuszos kocka







Hozzávalók a piskótához: 
20 dkg cukor,
 2 tojás,
 3 evőkanál méz, 
12,5 dkg margarin, 
40 dkg liszt,
 4 dl tej,
 1 teáskanál szódabikarbóna;

 a kakaós mázhoz: 

12,5 dkg margarin, 
20 dkg cukor,
 4 evőkanál kakaó, 
2 dl tej, 
1 teáskanál rom

a hempergetéshez:  
20 dkg kókuszreszelék.  


Csokoládés tiramisu








 Hozzávalók: 
18 db babapiskóta,
 2 dl kávé, 
3 tojás sárgája, 
10 dkg cukor,
 10 dkg étcsokoládé,
 10 dkg mascarpone,
 4 dl tejszín, 
10 g zselatin,
 3 dkg csokoládéforgács; 

a díszítéshez: 

1 dl tejszín, 
1 dkg csokoládéforgács

Elkészítése itt található:
http://aledakonyhaja.blogspot.hu/2014/02/csokolades-tiramisu.html  





<

Kávés szelet







 Hozzávalók: 
4 tojás, 
12 dkg cukor, 
8 evőkanál liszt, 
2 evőkanál kakaó;

 a krémhez: 
1 tasak vaníliás pudingpor, 
10 dkg cukor,
 5 dl tej,
 2,5 dl tejszín, 
1 evőkanál instant kávépor,
 5 dkg csokoládé dara, 
2 banán, 
10 g zselatin





Savanyú káposztás ganca







Hozzávalók:  
30 dkg vékonyra gyalult savanyú káposzta,
 50 dkg krumpli,  
20 dkg liszt, 
20 dkg húsos szalonna,
 1 hagyma, 
2 evőkanál olaj, 
 só, 
fűszerpaprika;

 a tálaláshoz:
2 dl tejföl

Elkészítése itt található:
http://aledakonyhaja.blogspot.hu/2014/01/savanyu-kaposztas-ganca.html