Megosztás
3 nagyobb tojás,
115 g finomliszt,
1 púpozott teáskanál sütőpor,
1,4 dl tej,
1 csipet só.
Elkészítés:
Először válaszd
szét a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön tálba. A sárgájához add
hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, keverj belőlük sűrű, sima
tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt könnyedén
forgasd bele a tésztába - s az máris bevetésre kész. Mérsékelt tűzön
forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt. Önts bele egy kis tésztát, és
süsd néhány percig, amíg arany színt nem kap, és szilárdulni nem kezd.
Ekkor szórd a még nyers oldalára választott ízesítődet (lásd alább), és
egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a palacsintát a másik
oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy
tetszik. Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg
akár egy kis vajjal vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki
egyet ezek közül. . .
Friss főtt kukorica - ropogósra sült húsos szalonna vagy bacon
áfonya - banán - párolt alma - reszelt csokoládé - meg ami csak eszedbe
jut. . .Elkészítés ideje: 1óra
Forrás: www.finomreceptek.hu