Hozzávalók
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg finomliszt
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg összevágott dió
Krém:
7 tojássárgája 8 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor Szükséges még: 1 csomag négyzet alakú háztartási keksz kb. 2 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 3 dl habtejszín |
Elkészítése
A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit, közben a lisztet és a darált kekszet összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
Ezt a masszát öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk darabos dióval és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk, a 2 csomag pudingot hozzáadjuk, és a tejjel felfőzzük.
A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A vaníliakrém felét a tésztára kenjük, a másik felébe bele kavarjuk a kakaót.
A krém tetejére rakjuk, vaníliás tejben megáztatott háztartási kekszet, erre kenjük a kakaós krémet, majd a tetejére felvert tejszínhabot simítunk.