Jerikó rózsája a sivatagi csodanövény!








A virágot itt tudod megvásárolni: Katt ide: 


Ha hozzájutunk egy ilyen különleges csodanövényhez első lépésben áztassuk be egy tál vízbe, ami lehet kissé langyos is. Pár percen belül látni fogjuk, ahogy a növény életre kell. Ha télen a fűtés miatt és a fény hiány miatt a növény nem zöldül be, hagyjuk újra kiszáradni és csak akkor vegyük elő újra, ha van elég fény és meleg.

A Jerikót soha ne ültessük el virágföldbe, és ne tegyük a radiátor tetejére, mert tönkre megy.

 

A sivatagban egész nap süt a nap, és amikor esik az eső igen párás lesz a levegő. A vizet cseréljük alatta két –háromnaponta, és nyáron pótoljuk a nedvességet. Havonta egyszer érdemes a növényt újra kiszárítani, de ha jól érzi magát több hónapon keresztül is hagyhatjuk vízben.

A növényről érdemes tudni, hogy Afrika és Amerika forró sivatagos területein él, ahol csak ritkán esik az eső, így a növény alkalmazkodott az időjáráshoz. De ismert és kedvelt növény a kanári szigeteken is. A száraz időszakban kiszárad és egy barna száraz gumó formában vészeli át a csapadék mentes időszakot.


A szél segítségével a száraz gumók képesek nagyobb távolságot is megtenni mind addig, míg nedvességet nem találnak. Amikor esik az eső, a növény azonnal szinte percek alatt éled újjá, levelei kihajlanak és bezöldülnek. A Jerikót gyakran nevezik a pénz és a szerencse növényének is. De különleges képessége miatt a feltámadás virágának is hívják. Akár 50 év szárasság után is képes életre kelni, sőt már több ezer éves példányokat is találtak régi sírokban.

A növényt otthon is tudjuk szaporítani, ha már, rendelkezünk egy nagyobb példánnyal, egy éles késsel vágjuk ketté a tövet, így már rögtön két növényt kapunk.

A virágot itt tudod megvásárolni: Katt ide: 


Habos csokoládészelet – varázslatos krém, fenséges finomság a mindennapokra!


Ajánld ismerőseidnek! 





Hozzávalók

5 tojás
20 dkg liszt
10 evőkanál cukor
1 tasak sütőpor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
5 evőkanál olaj


A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 kis tasak zselatin
6 dkg mazsola
2 barack (befőtt)

A tetejére:
16 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj


Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a habhoz adjuk, közben robotgéppel kavargatjuk. A mazsolát és a lecsöpögtetett barackdarabokat apróra vágjuk és a habhoz adjuk. A kihűtött tésztát kettőbe vágjuk. A krém felét az egyik lapra kenjük, a másik felét a másikra. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és mikor már éppen csak langyos, a hab tetejére kenjük. Amikor a csokoládé megszárad, szeletelhetjük.



Forrás itt található:

Te is emlékszel még rá?



Finom szelet









Hozzávalók
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg finomliszt
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg összevágott dió



Krém:
7 tojássárgája
8 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Szükséges még:
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
kb. 2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín


Elkészítése

A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit, közben a lisztet és a darált kekszet összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
Ezt a masszát öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk darabos dióval és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk, a 2 csomag pudingot hozzáadjuk, és a tejjel felfőzzük.
A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. 
A vaníliakrém felét a tésztára kenjük, a másik felébe bele kavarjuk a kakaót.
A krém tetejére rakjuk, vaníliás tejben megáztatott háztartási kekszet, erre kenjük a kakaós krémet, majd a tetejére felvert tejszínhabot simítunk. 


Control Clip melltartópánt kapocs



 
 Eltünteti a kilátszó pántokat és emeli a kebleket! Vedd a kezedbe az irányítást! A kapocs egyszerűen felhelyezhető, a pántokat stabilan összefogja, aminek kettős hatása van. Egyrészt eltünteti a vállakról a pántokat, így észrevétlen marad kivágott, nyári ruháknál, blúzoknál, topoknál. E mellett meg is emeli a kebleket, így látványosabb, nagyobb, gyönyörű dekoltázst varázsol kisebb, vagy közepes méretnél. Nagyobb méretnél tehermentesíti a vállat és egyenletesen elosztja a terhelést háton, így a melltartó sokkal kényelmesebb lesz, ezáltal javul a testtartás. Megszünteti az általában kellemetlen, fájdalmas bevágásokat a vállon és nem engedi egyáltalán lecsúszni a pántokat. Tökéletes viselet alkalmi ruhákhoz, de sportoláshoz is. Mindennapi viseletre is ajánlott. Egyszerű és ötletes kiegészítő. Ha egyszer kipróbálod, folyamatosan ott lesz a fehérneműs fiókodban! 

A csomag tartalma:
3db Control Clip melltartó kapocs:
1db fekete - 1 db fehér - 1db átlátszó

Tovább információ és a termék megvásárlása:

Bámulatos diós csokoládészelet










Hozzávalók

4 tojásfehérje
125 g cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt
fél teáskanál szódabikarbóna



A krémhez:
4 tojássárgája
1 tojás
125 g cukor
25 g cukrozatlan kakaópor
100 g vaj

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
6 dkg vágott dió


Elkészítése

 A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 170 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A krémet is megcsináljuk. A tojássárgáját az egy egész tojással kikavarjuk, a cukrot és a kakaót is hozzáadjuk, vízgőz fölött addig kavarjuk, amíg teljesen sűrű lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A habot kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a hideg krémet. A lapot három egyenlő részre vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal és a tészta tetejére kenjük, a vágott diót rászórjuk, hűtőbe tesszük fogyasztásig.


Forrás itt található:

Csokoládés meggyes - joghurtos kocka


Ajánld ismerőseidnek! 





Hozzávalók

4 db tojás
4 ek. hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 ek. olaj

A krém hozzávalói:

2 csg epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
350 gr natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 ek. zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt

A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé


Elkészítése

A piskóta elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval ,sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!

Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot .
A meggyet botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet,a zselatint és a tejszínhabot.
Együtt jó habosra ,krémes állagúvá verjük.
A tésztalapra simítjuk,hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.


Forrás itt található:

Mennyei finom sütés nélküli csokoládés vaníliás kocka! Édes, krémes csoda!







Hozzávalók
70 dkg háztartási keksz
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
25 dkg cukor
2 dl víz
10 dkg vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma




A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
3 dl tej
20 dkg vaj

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín


Elkészítése
A kekszet ledaráljuk, a darált dióval, kakaóporral és a mazsolával összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A vajat, a cukrot és a vizet egy edénybe öntjük, lassú tűzön szirupot főzünk belőle, a kekszre öntjük. Ha túl keménynek tűnik, nem könnyű dolgozni a masszával, adunk hozzá pár evőkanál tejet. A masszát összekeverjük és sütőformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Azért főzzük 3 dl tejjel, hogy sűrű legyen. Mikor elkészült, kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük, majd a kekszre kenjük. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, hozzáadjuk a nem felvert tejszínt és felolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, amíg kissé megszilárdul és szeletelhetjük is.



Brownie










Hozzávalók


4 tojás
300g cukor
200g vaj
200g étcsokoládé
150g liszt
fél kiskanál só
Fél kiskanál őrölt kávé
csipet csili
50g kakaópor
negyed teáskanál sütőpor

Elkészítése


Elkészítései idő: nettó 25 perc, bruttó 35 perc

A tojásokat és a cukrot egy tálba teszem, habosra keverem. Eközben a csokit és a vajat gőz fölött megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, csilivel, kakaóporral, sóval kávéval. Ha a csoki-vaj keverék megolvadt, hozzáöntöm a tojásos cukrot és a lisztet. Elkeverem, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjak. Tepsibe sütőpapírt teszek, arra öntöm. 

A tepsi mérete akkor jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagra terül szét. 175 fokos sütőben kb. 23 pecig (+/- 3 perc) sütöm.

Tiramisu :

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.

Esetünkben , megsütjük a bownie-t majd megkenjük krémmel , majd lerakunk egy réteg babapiskótát, és innentől úgy készítjük el mintha simán tiramisut csinálnánk amíg el nem fogy az össze hozzávaló.
Kakaóporral megszórjuk majd hűtőbe tesszük !



Forrás itt található:

Puncs szelet – Valami isteni szuper szépség










Hozzávalók
 75 dkg liszt
1 tasak sütőpor
25 dkg porcukor
35 dkg margarin
2 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)



A töltelékhez:
a vastagabb tésztalap
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
6 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma

A tetejére:
1 csomag puncsos pudingpor
4 evőkanál cukor
3 dl tej
6 dkg vaj
rumaroma


Elkészítése

A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.




Tejszínes csokoládékocka – sütés nélkül! Szenzációs ez a krém!


Ajánld ismerőseidnek! 





Hozzávalók
35 dkg háztartási keksz
10 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott mogyoró
2 dl tej
16 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 teáskanál rumaroma



A krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
A tetejére
20 dkg tejcsokoládé


Elkészítése
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk és lassan hozzáöntjük, csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet fog felszívni. A masszát tortaformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, majd kavargatva kihűtjük. Azért használunk ilyen kevés tejet, hogy sűrű és ízes legyen a puding. A vajat a porcukorral krémesre kavarjuk és a hideg pudingot lassan hozzákavarjuk. A kekszes alapra halmozzuk a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a puding tetejére öntjük, elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megkeményedik, szeletelhetjük.  


Forrás itt található:

Citromkrémes Napsugár szelet – Teljesen elvarázsolja a családom!







Hozzávalók

5 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mandula
egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor


A krémhez:
20 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
citromaroma

A tetejére:
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma


Elkészítése
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.



Forrás itt található:

Almás csoda – liszt és tészta nélkül!







A gyerekek szerint ez a süti nagyon finom, de két tepsivel is kevés lenne! :)) Hát mi ennyire odavagyunk érte!

Hozzávalók
2 kg alma
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
6 evőkanál cukor
6 tojás fehérje



Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és a fahéjt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a vajat rákenjük. A ledarált kekszet rászórjuk, jól elsimítjuk rajta, kicsit megnyomkodjuk, hogy tapadjon a papírhoz. A reszelt almát rákanalazzuk, elsimítjuk rajta. Alacsony hőfokon sütni kezdjük.

 A pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük. A süteményt kivesszük a sütőből, rásimítjuk a pudingot, majd visszatesszük. A tojások fehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a pudingos rétegre halmozzuk. Habzsákkal nagyon szépen rá lehet nyomni. Készre sütjük a tésztát. Végig közép meleg sütőben süssük! Mikor a hab már kemény, ki is vehetjük. Langyosra hűtjük és szeletelhetjük.


Forrás itt található:

Mézes krémes







Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna


A töltelékhez:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár

A tetejére:
porcukor


Elkészítése

A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk. 

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük. 

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal. 

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor


Forrás itt található: