Almás csoda – liszt és tészta nélkül!







A gyerekek szerint ez a süti nagyon finom, de két tepsivel is kevés lenne! :)) Hát mi ennyire odavagyunk érte!

Hozzávalók
2 kg alma
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
6 evőkanál cukor
6 tojás fehérje



Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és a fahéjt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a vajat rákenjük. A ledarált kekszet rászórjuk, jól elsimítjuk rajta, kicsit megnyomkodjuk, hogy tapadjon a papírhoz. A reszelt almát rákanalazzuk, elsimítjuk rajta. Alacsony hőfokon sütni kezdjük.

 A pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük. A süteményt kivesszük a sütőből, rásimítjuk a pudingot, majd visszatesszük. A tojások fehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a pudingos rétegre halmozzuk. Habzsákkal nagyon szépen rá lehet nyomni. Készre sütjük a tésztát. Végig közép meleg sütőben süssük! Mikor a hab már kemény, ki is vehetjük. Langyosra hűtjük és szeletelhetjük.


Forrás itt található: