Almás csoda – liszt és tészta nélkül!







A gyerekek szerint ez a süti nagyon finom, de két tepsivel is kevés lenne! :)) Hát mi ennyire odavagyunk érte!

Hozzávalók
2 kg alma
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
6 evőkanál cukor
6 tojás fehérje



Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és a fahéjt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a vajat rákenjük. A ledarált kekszet rászórjuk, jól elsimítjuk rajta, kicsit megnyomkodjuk, hogy tapadjon a papírhoz. A reszelt almát rákanalazzuk, elsimítjuk rajta. Alacsony hőfokon sütni kezdjük.

 A pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük. A süteményt kivesszük a sütőből, rásimítjuk a pudingot, majd visszatesszük. A tojások fehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a pudingos rétegre halmozzuk. Habzsákkal nagyon szépen rá lehet nyomni. Készre sütjük a tésztát. Végig közép meleg sütőben süssük! Mikor a hab már kemény, ki is vehetjük. Langyosra hűtjük és szeletelhetjük.


Forrás itt található:

Mézes krémes







Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna


A töltelékhez:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár

A tetejére:
porcukor


Elkészítése

A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk. 

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük. 

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal. 

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor


Forrás itt található:

Gesztenyés habos szelet jó sok töltelékkel







Hozzávalók
5 tojás
13 dkg cukor
13 dkg gesztenyepüré
35 g liszt
5 g sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor



A krémhez:
15 dkg vaj
40 dkg gesztenyepüré
15 dkg porcukor
rumaroma
4 dl habtejszín
2 tasak habfix

A tetejére:
16 dkg étcsokoládé


Elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét is beledolgozzuk. A tésztát két adagra osztjuk. 30/22-es sütőpapírral bélelt tepsiben közép meleg sütőben megsütjük a lapokat. A vajat a porcukorral összekeverjük, majd beledolgozzuk a gesztenyepürét és ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A kihűtött lapra kenjük a hab felét, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a gesztenyés krémet és befedjük a hab másik felével. A lapot a tetejére tesszük, a felolvasztott csokoládét rákenjük. Lehűtve fogyasztjuk.

Forrás itt található:

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell!







Hozzávalók
1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj



Elkészítése
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat. 



A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük. Sült burgonyát kínálunk mellé.


Forrás itt található:

Jóság szelet







 

1 csomag leveles tészta.Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,könnyen szeletelő legyen.


Elkészítése

1.krém:
1 üveg meggybefőtt leve,8 evőkanál búzadara, 3 evőkanál cukor-ezt megfőzzük.A meggyet apró kockára vágjuk és a kész megfőzött krémbe keverjük.Ez a krém(még langyosan ) kerül az alsó lapra.
2.krém: 2 csomag vaníliapuding,3 evőkanál cukor,8 dl tej-ezt megfőzzük-ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg Ráma margarint,s tovább verjük habosra.Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 liter tejszínhabot jól felverünk keményre ,ezt óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre és végül befedjük a második lappal.Tetejét porcukorral megszórjuk.NAGYON FINOM és MUTATÓS sütemény!!!!! Jó étvágyat! 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      Forrás itt található:

Végrehajtás munkabérből – ezekből a jövedelmekből 1 forintot sem vonhatnak le!









Végrehajtás munkabérből – ezekből a jövedelmekből 1 forintot sem vonhatnak le!

Milyen jövedelmek mentesek a végrehajtás alól?

a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása,


az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
az átmeneti segély,
a rendszeres szociális segély,
az időskorúak járadéka,
a munkanélküliek jövedelempótló támogatása,
az ápolási díj,
az anyasági segély,


a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
a megváltozott munkaképességű személyt megillető juttatás,
átmeneti jövedelem-kiegészítés,
átmeneti járadék,
bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka,
a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
az ösztöndíj (a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével),
a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,
a fogyatékossági támogatás

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE


A teljes cikk itt található:

FLAMINGÓ SZELET







Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
30 dkg finomliszt
4 ek porcukor
1ek. zsír 
1 db tojás 
1 dkg szalalkáli
1 császárkörte aroma 
1-2 dl tej
A krémhez: 
20 dkg margarin
25 dkg porcukor 
6 dl tej
1,5 cs. vanília puding (6 0 gr)




Elkészítés:
A krém készítés:
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és kihűtjük.
A margarint a cukorral kikeverjük,ezután a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.


Elkészítése
A krém készítés:
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és kihűtjük.
A margarint a cukorral kikeverjük,ezután a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.

A tészta készítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle közepes tepsi hátoldalán.. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. 


Forrás itt található:

Szív alakú bögre



 
 Mutasd meg, mennyire forrók az érzelmeid! Töltsd meg szeretettel és forró itallal a szív alakú bögrét és engedd, had változzon meg a színe és a szín alatt fellelhető minta és felirat! Ez a bögre már alakjával is kifejezi a szerelmet, igazi Valentin napi meglepetésnek készült. A különleges forma egyedivé varázsolja a reggeli kávézás, teázás perceit. A kézbe simulva gondolhatsz arra, akitől kaptad. Ugye kitalálod te is, ki az, aki szeret téged? Ha a bögre lehűl, akkor újra az eredeti alapszín és felirat jelenik meg. De csak addig, amíg nem töltöd fel újra valami forró dologgal. Vallomással, vagy itallal...

Tovább információ és a termék megvásárlása:

Felnőtt kifestőkönyv - Secret Garden



 
 Az ötletgazda Johanna Basford először csak egy szűk rétegnek szánta meditációs célra készített mandala jellegű színezőkönyveit, azonban ma már több, mint 35 országban rajonganak érte felnőttek és gyerekek milliói egyaránt. Színeznek otthon, a munkahelyen, valamint várakozás közben is. A különlegesen szép, egymásba fonódó minták összetéveszthetetlenek. Stílusukról rögtön rá lehet ismerni és kifestegetésük rendkívül megnyugtató, meditatív állapotba segít. Megszűnik a világ minden gondjával, úgy érzed majd magad pont, mint amikor kisgyermek voltál. Használhatsz ceruzát, vagy tollat is, segít a stressz oldásban, frissíti a gondolkodást és bizonyosan gyógyító hatással bír a léleknek is. Merülj el a titkos kert indái, levelei, élőlényei között! Kalandozz el a képzelet világában! Engedd, hogy magával ragadjon az ismeretlen és töltsd meg színekkel a saját gyönyörűségre! 

+ AJÁNDÉK 12 db-os SZÍNES CERUZA KÉSZLET!

Tovább információ és a termék megvásárlása:

Krem a la krem – Szerelem volt első látásra! Hát még az íze…







Hozzávalók
Hozzávalók:
9 tojás
9 evőkanál cukor
másfél tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli csokis krém




A krémhez:
4 dl habtejszín
4 dl tej
2 tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli vaníliás krém

A tetejére:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
150 g vaj
150 g tejcsokoládé


Elkészítése
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 cm-es tepsit és beletesszük a krémet. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen át sütjük. Megcsináljuk a krémet. A habtejszínt, a tejet és a krémporokat egy tálba tesszük és robotgéppel krémmé kavarjuk. Amikor a tészta megsült, hagyjuk kihálni, majd a krémmel bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. A cukrot a vízzel edénybe tesszük és felmelegítjük. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a csokidarabokat és a vajat, amikor minden alapanyag felolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A krémen elkenjük a hideg csokoládés bevonatot és hűtőbe tesszük a süteményt. Legalább két órán át hűteni kell, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül pihentetjük.


Forrás itt található:

Hartyáni krémes







Hozzávalók
35 dkg liszt,
8 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 ek. méz,
2 db tojás,
2 ek. kakaópor,
1-2 ek. tejföl vagy tej,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipet só.




Krémhez:
8 dl tej,
2 csomag vaníliás pudingpor (nekem nem volt itthon és 10 dkg étkezési keményítőt tettem bele),
3 tojás sárgája,
3 csomag vaníliás cukor,
kb. 20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
csipet só.



és még:
babapiskóta,
lefőzött kávé,
rum.

Tetejére porcukor.

Elkészítése
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.2 részre osztjuk.Sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk,egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt vagy pudingport csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Az alsó lapra kenjük a krém felét,babapiskótát rumos (a rumot beletehetjük a krémbe is,ki hogyan szeretné) kávéba mártjuk (ne áztassuk el a babpiskótát) és a krém tetejére tesszük majd rásímitjuk a maradék krémet.Rátesszük a másik lapot.
Hűvös helyre tesszük,pár óra múlva már szeletelhető,persze sok múlik a babapiskótán és mennyire sütöttük meg a lapokat. – Barna Pap Mónika és Róza Nagy társaságában itt: Kiskunfélegyháza.

Forrás itt található:

Sütés nélküli krémes kísértés! Ha még nem kóstoltad, nem ettél igazán finom sütit!







Tökéletes lett, csak kéne egy akkora tepsi, mint a konyhánk, mert talán akkora adag elég lenne a családnak! :) A tiramisura hasonlít, de olcsóbb és finomabb!

Hozzávalók
2 csomag babapiskóta
3 dl főtt kávé (cukorral édesítve)
2 csomag karamelles pudingpor
6 evőkanál cukor
7 dl tej
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
5 evőkanál főtt fekete kávé



Elkészítése
A babapiskóta felét egy tálba tesszük. Rakjuk szorosan egymás mellé, hogy később majd könnyen szeletelhessük. A langyos édes kávé felét rálocsoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. Azért használunk kevesebb tejet, hogy sűrű pudingot kapjunk.

 A habot a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hozzákeverjük az 5 evőkanál kávét és ha kihűlt a habhoz keverjük. A kihűtött pudingot is belekeverjük, majd a felét a piskótára kenjük. A másik adag babapiskótával befedjük és a maradék kávéval lelocsoljuk. A krémmel befedjük. Csokireszelékkel díszíthetjük, hűtőbe tesszük amíg a krém szilárddá válik és fogyaszthatjuk is.

Forrás itt található:

Narancsos töltött keksz







Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
1 db narancs
50 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
Csipet só
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 db tojás

A töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
1 ek.vaniliás cukorral elkevert porcukor


Elkészítése
A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk,átsikáljuk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd hozzá adjuk a tojásokat,a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük,majd hozzá adjuk végül a sót,és a sütőporral elkevert lisztet is.


Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacban csomagolva vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm-re nyújtjuk,tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.


Linzer kiszúró - rugós LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ 
590 Ft akciós áron 
KATT IDE



Forrás itt található:

TUTI FINOMSÁG SÜTÉS NÉLKÜL! CSAK KEVERGETNI KELL ÉS ÖSSZEÁLLÍTANI, RECEPT A VIDEÓBAN!







Biztos sokan vannak, akik nem szeretnek, vagy nem tudnak sütni, de odavannak a jó kis desszertekért… Nos, ez a recept ragyogó megoldás lehet a számukra!
Ráadásul ez a kekszes süti nemcsak gusztusos, de nagyon fincsi is! A hozzávalókat leírom, az összeállítás folyamata pedig klasszul végig követhető a videóban!

Hozzávalók:

2 csomag PETIT keksz (vagy rosszabb esetben háztartási keksz, de azzal nem olyan jó)
3 csomag vaníliás puding
8 dl tej
35 dkg porcukor
1 db “kocka” margarin, + ¼ margarin a csokimázhoz
5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag zselatin fix
3 evőkanál kakaó