Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
1 db narancs
50 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
Csipet só
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 db tojás
A töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
1 ek.vaniliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítése
A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk,átsikáljuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd hozzá adjuk a tojásokat,a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is. Jól kikeverjük,majd hozzá adjuk végül a sót,és a sütőporral elkevert lisztet is. |
Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacban csomagolva vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm-re nyújtjuk,tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ
590 Ft akciós áron
KATT IDE