Tejszínes puncsos krémes sütemény







Hozzávalók
6 tojás
8 evőkanál porcukor
6 - " – víz
6 - " - liszt 
2 - " - kakaópor 
fél cs. sütőpor 
1 késhegynyi szódabikarbóna 







Elkészítés :
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverni ,vizet hozzá adva tovább keverni.
A lisztet összekeverni a sütőporral ,szódabikarbónával és a kakaóval és ezt hozzáadni a tojásokhoz, 
apránként a felvert tojásfehérje kemény habját..Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 170 fokon megsütjük.


 
Krém :
1 csg puncs puding 
2 dl tej 
250 ml habtejszín ,kevés puncs aroma ,habfixáló, ízlés szerint cukor 

Elkészítése
Felfőzzük a pudingot ,kihűtjük ,hozzáadjuk az aromát ,a keményre vert tejszint ,cukrot apránként a habfixszálót és megfelelő állagig keverjük/géppel / .
A kihűlt piskótát kettévágjuk ,megkenjük a krémmel, a tetejére teszünk még tejszínhabot ,majd csokireszelékkel is lehet díszíteni .
Nagyon egyszerű ,de mutatós és finom sütemény.


Forrás itt található: