Hartyáni krémes







Hozzávalók
35 dkg liszt,
8 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 ek. méz,
2 db tojás,
2 ek. kakaópor,
1-2 ek. tejföl vagy tej,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipet só.




Krémhez:
8 dl tej,
2 csomag vaníliás pudingpor (nekem nem volt itthon és 10 dkg étkezési keményítőt tettem bele),
3 tojás sárgája,
3 csomag vaníliás cukor,
kb. 20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
csipet só.



és még:
babapiskóta,
lefőzött kávé,
rum.

Tetejére porcukor.

Elkészítése
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.2 részre osztjuk.Sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk,egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt vagy pudingport csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Az alsó lapra kenjük a krém felét,babapiskótát rumos (a rumot beletehetjük a krémbe is,ki hogyan szeretné) kávéba mártjuk (ne áztassuk el a babpiskótát) és a krém tetejére tesszük majd rásímitjuk a maradék krémet.Rátesszük a másik lapot.
Hűvös helyre tesszük,pár óra múlva már szeletelhető,persze sok múlik a babapiskótán és mennyire sütöttük meg a lapokat. – Barna Pap Mónika és Róza Nagy társaságában itt: Kiskunfélegyháza.

Forrás itt található: