Márványos csokoládés keksztekercs








Hozzávalók:
hozzávalók:

500 g darált háztartási keksz
2 ek lágy vaj
1 ek rumaroma
3 ek cukor
kb. 2 dl tej
1 ek kakaó

A krémhez:
1 tábla ét tortabevonó csokoládé
5 dl tej
2 tojássárgája
2 ek cukor
3 nagy ek liszt

A tetejére:
1 ek kakaó
kevés tej
1 ek Rama
1 ek porcukor



Elkészítése itt található:



Burgonyatekercs töltve minden jóval








Hozzávalók:

Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!

A tésztához:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás

2 evőkanál vaj
2 nagy fej hagyma

A töltelékhez:
2 dl tejföl
5 db Mackó kockasajt
10 dkg füstölt sajt
30 dkg sonka
30 dkg konzerv csemegekukorica
bors, ételízesítő
10 dkg császárszalonna

A tetejére:
tojássárgája
köménymag
piros darált paprika
reszelt sajt



Elkészítése itt található:

Házi krémes torta








Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
6 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Krém:
5 tojás
5 evőkanál liszt
4 dl tej
5 evőkanál cukor
1 kis dobozos cukrászhab
1 csomag vaníliás cukor

Díszítés:
10 szem mogyoró
1 csomag cukormáz
5 dkg tortabevonó



Elkészítése itt található:

Puncskocka








Hozzávalók:
A tésztához:
75 dkg liszt
25 dkg vaj
30 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
2 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:
2 dl tej
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál lefőzött kávé
2 teáskanál rum
6 dkg lekvár
5 dkg vaj

A tetejére:
20 dkg porcukor
1 kávéskanál rum aroma
0,3 dl meggylé



Elkészítése itt található:

Meggyes sztracsatellatorta








Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.

A tésztához:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 evőkanál durvára darált kávészem

A krémhez:
fél üveg meggybefőtt
10 db tejkaramella
6 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfix

A tetejére:
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg csokoládéforgács



Elkészítése itt található:

Sport szelet torta








Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
pici só
fél csomag sütőpor

Krém:
1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
fél csomag zselatinpor
2 evőkanál kakaópor

Díszítés:
3 db Sport szelet csokoládé
kis olaj
kis víz
1 csomag tojás alakú cukorka
fél csomag tortadara



Elkészítése itt található:



Tejszínes-kókuszos szelet








Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg tortabevonó csokoládé
8 tojás
7 púpozott evőkanál liszt
9 csapott evőkanál porcukor
2 kávéskanál sütőpor
3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
1 csomag tejszínízű pudingpor
4 evőkanál porcukor
3 dl tej
2 dl Hulala habtejszín
20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
10 dkg tortabevonó csokoládé



Elkészítése itt található:



Tiroli meggytorta








Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt

A krémhez:
2 dl Hulala habtejszín
1 doboz (250 g) mascarpone
1 üveg magozott meggy
3 evőkanál porcukor
3 lap zselatin

A bevonathoz:
darált dió
Hulala habtejszín

A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
tejszín



Elkészítése itt található:
http://gyorgyisegek.blogspot.hu/2015/04/tiroli-meggytorta.htmlg 

Kakaós-mézes sütemény








Hozzávalók:
hozzávalók / 4 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
3 db tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek méz
4 ek tejföl

A krémhez
7 dl tej
10 dkg margarin
4 csapott ek cukor
2 tasak tejszínízű pudingpor

A tetejére
20 dkg tortabevonó



Elkészítése itt található:
http://gyorgyisegek.blogspot.hu/2015/04/kakaos-mezes-sutemeny.html 

Puncsos-grízes mézes krémes








Hozzávalók:
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
3 db tojás
4 ek tejföl
3 ek méz
3 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
3 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
210 g búzadara
1 tasak puncs pudingpor (rumpuncsos)
7 dl tej

A tetejére
250 g nutella



Elkészítése itt található:

Kozáksapka







Hozzávalók
A tésztához:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 evőkanál langyos víz
2 evőkanál kakaó
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor



A krémhez:
5 dl víz
2 vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg cukor
Szükségünk még lesz: kókusz reszelékre, és tortabevonó csokoládéra.


Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral, a langyos vízzel és a kakaóval összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját, végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a vízzel a pudingot sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, majd amikor a puding kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal. Amikor a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk a korongokat, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, körben is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimázat tehetünk ,tetszés szerint díszítjük. 


Forrás itt található:

Ropogós tepsis sajtos sült krumpli – Csodálatos egy recept! Én szereteeem! :)




  


Hozzávalók

1 kg burgonya
3 evőkanál zsemlemorzsa
 15 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj


Elkészítése
A megtisztított burgonyát felszeleteljük és egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Főzzük pár percig, ha félpuha levesszük és leszűrjük. A zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük. A burgonyát kiolajozott tepsibe esszük és megszórjuk a zsemlemorzsával, pici olajat öntünk a tetejére is és közép meleg sütőben nagyjából 25 percen át sütjük.

 Mikor megsült, a sajtot is ráhalmozzuk és addig sütjük amíg a sajt ráolvad, melegen tálaljuk.



Forrás itt található:

Vaníliakrémes csokoládés szelet amit még sütnöd sem kell!







Hozzávalók
50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg vaj


A középső réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
5 dl tej
10 dkg vaj

A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítése
A kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, amíg minden alapanyag elolvad, közben folyamatosan kavargatjuk. Mikor elkészült, a kekszre öntjük és jól összekavarjuk. A masszát tortaformába simítjuk, minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a középső réteget. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük, de közben kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrözzön be. A vajat habosra kavarjuk és a kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk, simára kavarjuk, a kekszes masszára kenjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és langyosra hűtve a pudingos rétegre kenjük. A kakaóport a tetejére szitáljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

Forrás itt található:

Kavart tésztából csokis túrós finomság? Naná!







Hozzávalók

A tésztához:

8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
mazsola (ízlés szerint)

A tetejére:

1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.


Forrás itt található:

Soha többé nem fogsz fánkot vásárolni ha megtanulod ezt a tökéletes és gyors házi receptet! VIDEÓVAL








Hozzávalók:

A fánk sokak kedvence, de mielőtt gyorsan vennénk belőle ötöt az utcai árustól, nézzük meg az alábbi receptet. Ezek után ki fog tudni ellenállni, hogy otthon elkészítse? Ennyire ínycsiklandozó süteményt ritkán láttunk.


Gyorsan és könnyen elkészül, bárkinek ajánlani tudjuk. Készítsünk belőle dupla adagot, így holnap meglephetjük vele kedvenc kollégáinkat, de akár a főnököt is kényeztethetjük egy kicsit.

Kókuszgolyó torta








Kókuszgolyó torta

Hozzávalók
Margarin - 200 g
Cukor - 150 g
Tojás - 3 db.
Tejföl - 150 g
tej - 3 evőkanál
liszt- 2 csésze.
Sütőpor - '10
kakaó - 2 evőkanál
Túró - 200 g
Cukor - 3 evőkanál
Tojás - 1 db.
kókuszreszelék - 5-6 evőkanál

A krémhez:
tej- 2 csésze.
Tojás - 1 db.
Cukor - 150 g
liszt - 2 evőkanál
Vanília 
Só - ízlés szerint.




Előszór a golyókat készítem el.
a túrót, tojássárgát, cukrot,kókuszt jól összekeverem , majd diónyi gombócokat csinálok belőle.
a tésztához a vajat cukorral kikeverem jól , hozzáadom a tojásokat a maradék fehérjéket is, elkeverem .
ezután adom hozzá a lisztet,tejfölt, tejet és a sütőport.
a tésztát 2 felé osztom , s az egyiket kivajazott tepsibe fektetem , s a maradék tésztába keverem a 2 ek. kakaót. A kakaós tésztát a fehérre teszem, s a gombócokat elrendezem rajat, majd egy kissé bele is nyomkodom . 180 fokon 40-45 percig sütöm .

a krémhez a tojást, cukrot, vaniliát és a lisztet elkeverem , beleöntöm a tejet, 
az egészet gázon kevergetés közben sűrűre főzőm .
amikor már kiehült , akkor a tészta tetejére kenem és annak a tetejét megszórom kakaóporral.
kockára vágva tálalom .

Forrás
http://blog.xfree.hu