Kozáksapka







Hozzávalók
A tésztához:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 evőkanál langyos víz
2 evőkanál kakaó
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor



A krémhez:
5 dl víz
2 vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg cukor
Szükségünk még lesz: kókusz reszelékre, és tortabevonó csokoládéra.


Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral, a langyos vízzel és a kakaóval összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját, végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a vízzel a pudingot sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, majd amikor a puding kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal. Amikor a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk a korongokat, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, körben is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimázat tehetünk ,tetszés szerint díszítjük. 


Forrás itt található: