Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
2 ek tejföl
1,5 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg cukor 4 dl tej 25 dkg margarin 5 dkg porcukor 1 citrom leve szilvalekvár, sárgabaracklekvár |
Elkészítése
1, A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojás sárgákat, a sütőport, a vaníliáscukrot , és a tejfölt egy nagy tálba tesszük, alaposan összekeverjük , négy részre osztjuk, majd külön- külön egy tepsi hátán amit kivajazunk, kilisztezünk.
2, A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
3, Az első lapot megkenjük a szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a sárgabaracklekvárral, rá a negyedik lap.
4, Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szépen szeletelhető