Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
1 tojás lekenni
Krém:
8 dkg margarin 2 púpos evőkanál liszt 3-4 dl tej 10 dkg trappistasajt 10 dkg natúr tömős sajt só,picike fehér őrölt bors Díszítéshez: kb 5-10 dkg reszelt sajt |
Elkészítése
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk,és lekenjük tojással..A habroló csöveket kenőecsettel,vékonyan lekenjük olajjal.A tésztacsíkokat kis átfedéssel tekerjük a csövekre,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sütőt előmelegítjük 200 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése.A margarint felolvasztjuk egy lábasban,majd elkeverjük a lisztet benne,és zsemleszínűre pirítjuk.Fokozatosan hozzáadjuk a tejet,és főzzük addig míg megfelelő sűrű a krém állaga.Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot sóval ízesítjük.Jól kikavarjuk.
A rolókat megtöltjük a krémmel ,habzsák vagy kiskanál segítségével.A végeit reszelt sajtba mártjuk