Havasi gyopár







Hozzávalók
Hozzávalók a barna tésztához:

15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 ek. tejföl
1 ek. kakaópor
1 mk. sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 sütőpor
3-4 ek. tejföl


A krémhez:

6 dl tej
2 csg. vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csg. vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió


Elkészítése
A tetejére:

2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor

5 dkg olvasztott csokoládé

A tepsi mérete:
26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi


Elkészítése:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpacba csomagoljuk,fagyasztóba tettem felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk,3 cipóra osztjuk.
Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük,a tésztát ráterítjük,lekvárral lekenjük,darabos dióval megszórjuk,a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krém készítése:
A tejjel összekeverjük a pudingporokat,cukrokat,majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk


Forrás itt található: