Hozzávalók
Krémhez:
3 evőkanál rum (ez el is maradhat)
20 dkg cukor
5 dl tej
2 csomag főzni való puncs ízű pudingpor
25 dkg margarin
Tésztához: 2 csapott evőkanál kakaópor 26 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1,5 dl langyos víz 26 dkg cukor 5 db tojás 1,5 dl olaj Tetejére csokimáz |
Elkészítése
A tésztához a tojások sárgáját először a cukorral, majd a vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül belekeverjük a keménnyé vert tojásfehérjét. A massza felét kikent, lisztezett őzgerinc formába öntjük. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük és egy másik formába öntjük. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük. A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre főzzük,majd ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és a rumot. Ezzel a krémmel egymáshoz „ragasztjuk” a tésztát úgy, hogy a sárgát a barna kövesse mindig. Csokoládé mázzal vonjuk be a tésztánkat. Megvárjuk amíg megdermed és ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.