Hozzávalók
Tésztához ,20×30 cm-es tepsihez
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 db tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
8 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
Krémhez
300 ml hideg Meggle cukrászhab 5 dkg porcukor 2 evőkanál cukrozott kakaópor 25 dkg gesztenyemassza 1 habfixáló 2 ek rumaroma Díszítéshez 5 dkg csokireszelék 1 dl meggle cukrászhab 10 dkg kandírozott meggy szemek |
Elkészítése
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A margarint az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral, tojások sárgájával,az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzá keverjük a gesztenyemasszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához keverjük.
A cukros tojás habot egy fakanállal óvatosan ,több részletben hozzá keverjük,végül a csoki darabkákat is.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A krém készítés:
A krémhez a tejszínt a cukorral ,rumaromával , a kakaóporral kemény habbá verjük.
A gesztenye masszával tovább keverjük,valamint a habfixálóval.
A kihűlt süteményre rákenjük,csokireszelékkel megszórjuk.
Az 1 dl tejszínt keményre verjük,kis habrózsákat nyomunk a tetejére és meggy szemekkel díszítjük.